تاریخ 1400/07/10         ساعت 17:00:13     گروه خبری اخبار

درمان بیماری دیسک کمر با بهره گیری از روش درمانی کم تهاجمی تزریق دیسکوژل در بیمارستان آریا
تصویر

به گزارش روابط عمومی بیمارستان آریا، بیماری  دیسک کمر با  بهره گیری از روش درمانی کم تهاجمی  تزریق دیسکوژل در بیمارستان آریا انجام میشود. دکتر بهرام نادر نبی متخصص بیهوشی- فلوشیپ اینترونشنال درد در این خصوص گفت: دیسکوژل تحولی شگرف در زمینه درمان دیسک کمر به شمار میرود. معمولا درمان این بیماری در مراحل ابتدایی به وسیله مصرف مسکن فیزیوتراپی و غیره انجام شده و روش های درمانی کم تهاجمی نظیر تزریق دیسکوژل قدم بعدی میباشد.
دیسکوژل چیست؟
دیسکوژل در حقیقت ماده ای است که متشکل از ترکیب تنگستن
سلولزوالکل بوده  کاملا ایمن و عاری از هر گونه خطر میباشد که به حالت ژل درآمده و در فضای دیسک تزریق میگردد.

دکتر نادر نبی افزود : با تزریق دیسکوژل به داخل فضای دیسک تغییرات مولکولی در داخل دیسک اتفاق می افتد و آب داخل دیسک را کاهش می دهد و در نتیجه به دنبال این اتفاق فشار داخل دیسک کمتر می شود. دیسکوژل پس از تزریق  قوام یافته و حالتی پنبه ای به خود میگیرد.این ویژگی دیسکوژل منجربه بروز اتفاقات همچون بستن منافذ ناحیه ای از دیسک که پاره شده می شود، البته چنانچه ورود محتویات دیسک به کانال نخاعی اتفاق افتاده باشد. دیسکوژل جهت این کار از ریختن مواد التهابی برروی اعصاب کاسته و به دنبال
آن درد را بهبود می بخشد. هنگامی که دیسکوژل جمع و نیز سخت می شود همراه با خود به تجمیع قسمت آبکی دیسک پرداخته و از این رو برجستگی دیسک را بهبود داده و به آزاد شدن کانال نخاعی کمک قابل توجهی می کند.
به طور کلی دیسکوژل در مواردی که پارگی محتویات دیسک اتفاق افتاده و به کانال نخاعی نشت کرده یا در مواردی که فرد با علائم تعادلی نظیر ضعف در عضلات مواجه است کارآیی ندارد. بنابراین در چنین  مواردی تزریق دیسکوژل صرفا روشی جهت بهبود درد است و تنها در بیمارانی که دیسک انها برجسته است و دچار پارگی نشده و همچنین به روش های درمانی فیزیوتراپی و طبی پاسخگو نبوده بکار گرفته میشود.
دیگر کاربرد تزریق دیسکوژل عدم استفاده از روش های جراحی برای بیمارانی است که از انجام جراحی واهمه دارند. همچنین تزریق دیسکوژل برای افرادی که بیماری های زمینه ای دارند و فرآیند بیهوشی  کامل برای انها خطر افرین است و نمی توانند
آن را تحمل کنند گزینه مناسبی می باشد.
در فرایند تزریق دیسکوژل به موضع دیسک نیازی به بیهوشی بیمار نمی باشد و این اتفاق در اتاق عمل و از طریق بیحسی موضعی انجام می شود. تزریق دیسکوژل حتما باید تحت مانیتورینگ فلوروسکوپی صورت گیرد دکتر نادرنبی در این زمینه گفت:  لازم است بدانید که علت وجود تنگستن در ترکیب دیسکوژل به دلیل ضرورت نیاز علنی شدن و نمایش ژل در تصویر برداری با فلوروسکوپ می باشد، به طور کلی در تزریق دیسکوژل چند ساعت پس از پایان فرایند تزریق بیمار از بیمارستان  ترخیص می شود.

برای درمان فتق دیسک البته در مواردی که دیواره دیسک سالم است و دچار پارگی نشده می توان از دیسکوژل استفاده کرد. لازم به ذکر است که درمان دیسک به کمک روش های بسته در 75الی  80  درصد موارد به درمان می انجامد اما این مسئله که بیمار به چه روشی تحت جراحی بسته قرار بگیرد بر اساس تشخیص پزشک و نوع دیسک معین می گردد.

به طور کلی بیش از
نود درصد دیسک ها با مصرف داروهای مسکن و استراحت کافی قابل التیام میباشند. سایر موارد نیزبا روش هایی اعم از فیزیوتراپی و غیره درمان می گردند. در مواردی که نتوان دردهای ناشی از دیسک کمر را به روش های ذکر شده بهبود بخشید می توان از طریق تکنیک های درمانی کم تهاجمی از قبیل تزریق دیسکوژل و لیزر به درمان این بیماری پرداخت.

بنابراین می توان گفت که تنها در مراحل پیشرفته بیماری که امکان بهبود بیماری با هیچ یک از روش های فوق الذکر امکان پذیر نباشد و منجربه ایجاد عوارضی همچون اختلال در کنترل ادرار و مدفوع  و ضعف در حرکت و سایر عوامل خطرناک گردد نیاز به انجام جراحی باز وجود خواهد داشت. فواید تزریق دیسکوژل این است که  در این روش نیازی به بیهوشی وجود نداشته و با بی حسی موضعی قابل انجام است.

چنانچه این ماده وارد کانال نخاعی گردد.منجربه ایجاد هیچ گونه عارضه ای نخواهد شد. پس از اینکه دیسکوژل وارد دیسک
آسیب دیده شود به سهولت راه خود را یافته به صورت شگرفی در تمام سطوح آسیب دیده دیسک انتشار می یابد. زمان این عمل مبتنی بر تعداد دیسک ها بین 30الی 60دقیقه متغیر است. دیسکوژل تنها منجربه کاهش فشار داخل دیسک شده و به هیچ عنوان از ارتفاع دیسک تخریب شده نمی کاهد. در این روش با افزوده شدن دیسکوژل به داخل دیسک و در نتیجه کاهش فشار داخل دیسک علائم بیماری بهبود یافته و حتی در عمده موارد منجربه بازگشت دیسک بیرون زده به محل اصلی خود خواهد شد. دیسکوژل به هیچ وجه قابل قیاس با سایر روش های درمانی کم تهاجم نمی باشد و می توان اذعان داشت که به لحاظ مواردی از قبیل هزینه های مالی جسمی و روحی.سایر روش های درمانی قادر به کسب جایگاه این روش نمی باشد.